SIRUSA
Servei d'Incineració dels Residus Urbans S.A.
Dijous, 31 de maig del 2018
SIRUSA dona suport a la Bioblitz de Salou
983b5ea244cdaebd3e7d6754934a77de335eca6a

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou, juntament amb Limonium Territori intel·ligent, la fundació World Nature, i amb la col·laboració de SIRUSA, organitza una nova Bioblitz el proper dissabte 9 de juny. Es tracta d’una activitat familiar de ciència ciutadana a l’entorn del far de Salou, amb l’objectiu d’inventariar la biodiversitat de l’espai, incloent la zona marina a través de la pràctica d’snorkel, i d’eliminar plantes invasores a la zona. A més, també hi haurà la possibilitat d’estudiar les aus terrestres, aus marines, rèptils, amfibis, papallones, mamífers, ratpenats, plantes superiors, líquens, algues, invertebrats marins, peixos i fòssils.

Aquesta iniciativa comptarà amb la presència de les especialistes de la Bioblitz de Salou: la co-directora de Plàncton, Aurora Requena, la qual ha desenvolupat gran part de la seva feina dins el tercer sector ambiental participant en projectes per a la conservació i gestió d’àrees naturals, en projectes educatius així com en la gestió d’entitats; i l’auxiliar de Ciències del Mar, Paula Ordoñez, que ha participat en projectes d’ecologia marina, educació ambiental i estudis socioeconòmics en reserves marines.

La regidora de l’àrea, Julia Gómez, ha destacat que “es tracta d’una jornada on totes les persones participants podran conèixer en profunditat la biodiversitat que trobem a l’entorn del far de Salou”. Gómez ha afegit que “a més, els assistents podran escollir el seu propi itinerari que més s’adapti als seus interessos, gràcies a la gran varietat d’activitats que es duran a terme durant tot el dia”.

Les persones participants cal que s’inscriguin prèviament a través d’un formulari disponible a la pàgina web de Bioblitz (https://bioblitz.cat/salou/inscripcions-bioblitz-salou/). A més, caldrà portar protector solar i, aquells que s’apuntin als itineraris d’snorkel, hauran de portar les seves ulleres, tubs i aletes, i tenir en compte que la temperatura de l’aigua del mar en aquesta data no serà encara massa elevada.

Activitats i itineraris

La jornada es dividirà en dues parts, matí i tarda, i comptarà amb una gran diversitat d’activitats a escollir pels participants. Els itineraris del matí seran els següents: de 9:30h a 10:30h es dedicarà una sessió als ocells terrestres; de 10:30h a 11:30h al medi submergit (peixos i invertebrats) a través de la pràctica d’snorkel; a la mateixa hora també es podrà aprofundir en les algues marines; d’11h a 12h es podrà escollir entre fòssils i geologia o invertebrats terrestres; de 11:30h a 12:30h es dedicarà la hora a aprofundir sobre rèptils i amfibis i també es farà una segona sessió d’snorkel; de 13h a 14h es farà una sessió sobre les papallones; i finalment, a les 14:30h es donarà pas a la presentació el Projecte Conservació de Lloros als Andes Centrals-Colòmbia.

Els itineraris de la tarda comptaran amb les següents activitats: de 16:30h a 17:30h es podrà optar per la pràctica d’snorkel o per una classe sobre els fòssils i geologia; de 17h a 18h es podran conèixer els mamífers terrestres; de 17:30h a 18:30h els invertebrats terrestres; de 18h a 19h es podrà escollir entre aprofundir sobre els líquens o els ocells marins; de 19h a 20h es dedicarà una hora al es plantes i vegetació de la zona; de 21:30h a 22:30h es podrà escollir entre mes rapinyaires nocturnes i els ratpenats; i finalment de 23h a 24h es dedicarà la última sessió a les papallones nocturnes.