SIRUSA
Servei d'Incineració dels Residus Urbans S.A.
Dissabte, 12 de maig del 2018
Un grup de treball d’ANEPMA visita SIRUSA
d63d73cb0c9b46494a36f7af59386c1e241e5837

Un grup de 8 persones, membres de la Comissió de Tractament de Residus de l’Asociación Nacional de Empresas Públicas de Medio Ambiente (ANEPMA), va visitar SIRUSA el dia 11 de maig amb la finalitat de conèixer el model de la planta pública de valorització energètica.

Amb la visita es va cloure un periple per Catalunya, que s’havia iniciat dijous amb un recorregut per TERSA (WtE i Ecoparc 3), i a Mataró el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, per tal de conèixer els sistemes de gestió de residus i la valorització energètica explotada des d’una empresa pública.

La visita s’emmarca en un acord entre ACEVERSU (Associació Catalana d’Empreses de Valorització Energètica dels Residus Urbans) i ANEPMA, que és una associació d’àmbit estatal que agrupa a societats mercantils de capital íntegrament públic (municipal, provincial o autonòmic) que gestionen serveis de medi ambient, en especial els relacionats amb la gestió de residus urbans i neteja viària. Actualment compta amb 42 empreses afiliades que donen cobertura a més d’onze milions de ciutadans d’uns 1.200 municipis de 13 comunitats autònomes, que gestionen gairebé una quarta part de la quota de mercat dels residus.

Els visitants provenien del Campo de Gibraltar (director de l’Àrea de Residus), de Còrdova (direcció d’Explotació del consorci de Residus de la Diputació i tècnic responsable de SADECO), de Màlaga (direcció d’Explotació de Residus de la Diputació, Centre Ambiental de l’empresa LIMASA –Limpieza Integral de Málaga SA-) i de la pròpia entitat.