SIRUSA
Servei d'Incineració dels Residus Urbans S.A.
Dijous, 30 de març del 2023
El bomber Marc Castellnou rebrà el Premi Ones-SIRUSA 2023
a0fcafb4d325b2815a73d23e641e4132da64d8f4
Aquesta setmana s’ha presentat la XXIX edició dels Premis Ones Mediterrània, que atorga la Fundació Mare Terra-Mediterrània. Des de l’entitat, i amb la col·laboració d’empreses i administracions com SIRUSA, el Port de Tarragona o l’Agència de notícies EFE, els Premis Ones reconeixen cada any la trajectòria i projectes de persones i entitats que impulsen accions positives per generar consciència pel medi ambient, en defensa dels drets humans, que fomenten la cultura i la solidaritat i que incentiven el desenvolupament ecosocial des de l’activisme, la ciència i les arts.

Enguany, els Premis Ones Mediterrània celebraran la 29a edició amb una gala que tindrà lloc al Teatre Metropol de Tarragona el 16 de juny al vespre. (Més informació sobre els Premis Ones-Mediterrània).


Premis SIRUSA 2023

Enguany, el Premi SIRUSA es concedeix al bomber Marc Castellnou. Natural de Tivissa, ha apagat i analitzat incendis forestals arreu del món. Llicenciat en Enginyeria Forestal (Universitat de Lleida), la seva trajectòria va lligada a l’anàlisi, estratègia i interpretació dels incendis forestals amb l’objectiu d’anticipar la seva evolució davant dels canvis naturals i meteorològics.

L’any 1999, va ser un dels impulsors del Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF - Bombers de la Generalitat), del qual actualment n’és Inspector en cap. Un dels seus treballs recents ha estat sobre els pirocumulonimbus, núvols de tempesta que s’originen a causa de la calor d’un foc forestal.

SIRUSA li ha volgut concedir el seu guardó per la seva expertesa en el medi natural i el treball continu per prevenir els nostres boscos dels incendis forestals, així com pels seus dots com a divulgador en temes de piroecologia, meteorologia i canvi climàtic.

La col·laboració de SIRUSA amb els Premis Ones es remunta a l’any 2010, sempre amb la voluntat de donar visibilitat a la tasca o aportació de persones i entitats del territori, en pro de la sostenibilitat i els treballs en benefici de mitigar els efectes del canvi climàtic. En l’anterior edició, aquest reconeixement es va concedir a la biòloga marina tarragonina de referència, Puri Canals, i el 2021 va recaure en Manola Brunet, experta en el canvi climàtic a escala mundial.