SIRUSA
Servei d'Incineració dels Residus Urbans S.A.
Diumenge, 12 de juny del 2022
Premi Ones a Puri Canals
504704df774d261df474ddfe2988dc904363366f
El Tinent d'Alcalde de Territori i Sostenibilitat de Tarragona, Xavier Puig, juntament amb l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, van lliurar el premi Ones a Puri Canals. L'acte va tenir lloc el divendres 10 de juny en el Teatre Metropol de Tarragona, en commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient. En rebre el guardó, en les breus paraules d'agraïment, va posar en relleu la sensibilitat de SIRUSA per reconèixer la seva trajectòria.

Aquests premis els organitza des de fa 28 anys l'ONG Fundació Mare Terra-Mediterrània, amb la col·laboració de diverses administracions i entitats, entre elles 
SIRUSA, que compta amb aquest guardó propi i ja té una trajectòria d'11 anys; des del pas s'ha orientat per a donar visibilitat a la tasca o aportació d'alguna persona o entitat en pro de la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic.

La biòloga tarragonina 
Puri Canals s'ha fet un nom, a través de la constància i l'esforç, en un món d'homes, i ha progressat des de l'escala més local fins a organitzacions internacionals. Actualment, és professora de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV. Com a consultora freelance, forma part del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat (CADS) i, des de 2009, presideix la Xarxa Mediterrània d'Àrees Marines Protegides (MedPAN). També va ser presidenta de la Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA) i vicepresidenta d'Unió Internacional per la Conservació de la Naturalesa (IUCN). En 2020 li va ser atorgada la Creu de Sant Jordi en reconeixement del seu treball i el seu compromís amb la defensa del medi ambient.