SIRUSA
Servei d'Incineració dels Residus Urbans S.A.
Dijous, 24 de març del 2022
Puri Canals rebrà el Premi Ones Mediterrània de SIRUSA
7d56d719d55bbd25fb66a49e223e3ec8d42bfb62

SIRUSA premia a la tarragonina Purificació Canals, qui sempre ha estat molt compromesa amb afers mediambientals i la conservació de la natura, en la XXVIII edició dels Premis Ones Mediterrània. Els principals eixos de la trajectòria de Canals han estat la biologia, el planeta i el mar. La distinció posa en valor la seva feina en el camp de les ciències biològiques i la seva conscienciació sobre els efectes del canvi climàtic i les conseqüències que aquest comportarà en el litoral.

La biòloga s’ha fet un nom, a través de la constància i l’esforç, en un món d’homes, des de l’escala més local fins a organitzacions internacionals. Actualment, és professora de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV. Com consultora freelance, forma part del Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible de la Generalitat (CADS) i, des de 2009, presideix la Xarxa Mediterrània d’Àrees Marines Protegides (MedPAN). També, va ser presidenta de la Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA) i vicepresidenta d’Unió Internacional per la Conservació de la Natura (IUCN). L’any 2020 li va ser atorgada la distinció Creu de Sant Jordi en reconeixement de la seva feina i el seu compromís amb la defensa del medi ambient.

Així, Puri Canals pren el relleu de Manola Brunet, premiada el 2021 per SIRUSA. El proper 10 de juny a les 20 hores, al Teatre Tarragona, rebrà el seu Premi Ones en una cerimònia a càrrec de l’ONG ecologista Mare Terra, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona, entre d’altres entitats i administracions que hi donen suport (Red Internacional de Escritores por la Tierra, SIRUSA, el Port de Tarragona, el Consell Comarcal del Tarragonès, Ràdio3, EcoFundaciones, EFE Verde, l’Ernesto Cardenal Foundation, l’Ajuntament de Perafort, Yzaguirre, Cap de Ruc i CaixaBank).