SIRUSA
Servei d'Incineració dels Residus Urbans S.A.
Divendres, 11 de juny del 2021
Lliurat el Premi Ones a Manola Brunet
1c2ad62cf039a1c2e3815427a7297f0a0d62296f

El Tinent d’Alcalde de Territori i Sostenibilitat de Tarragona, Xavier Puig, juntament amb el director gerent de SIRUSA, Armengol Grau, van lliurar el premi Ones a Manola Brunet. L’acte va tenir lloc divendres 11 de juny al Teatre Metropol de Tarragona, en commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient. En rebre el guardó, en les breus paraules d’agraïment, va posar de relleu la sensibilitat de SIRUSA pel canvi climàtic.

Aquests premis els organitza des de fa 27 anys l'ONG Mare Terra-Mediterrània, amb la col·laboració de diverses administracions i entitats, entre elles SIRUSA, que compta amb aquest guardó propi que ja té una trajectòria de 10 anys de recorregut i enguany s’ha orientat per  a donar visibilitat a la tasca o aportació d'alguna persona o entitat en pro de la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic.

Manola Brunet és doctora en Geografia i Història i especialista en canvi climàtic, és referent en l'estudi i la lluita contra el canvi climàtic, tant a Tarragona com a la resta de l'Estat Espanyol. Brunet ha estat la primera dona a presidir la Comissió de Climatologia de l'Organització Meteorològica Mundial –lloc que ocupa des de 2018-. També és directora del Centre de Canvi Climàtic (C3) de la Universitat Rovira i Virgili i professora en aquesta mateixa universitat. Amb aquest reconeixement es busca donar visibilitat a la seva figura i al seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic al llarg de tota la seva trajectòria, de la mateixa manera que es posa en valor la seva lluita i defensa de la dona en l'àmbit científic.