SIRUSA
Servei d'Incineració dels Residus Urbans S.A.
Dijous, 27 de febrer del 2020
Alumnes d’un màster visiten SIRUSA per conèixer la Mancomunitat
2c87fd8f3ab0ea0f35b475f66e0368fa8a0f89fe

2020.02.26, Tarragona.- Cinc alumnes d’un màster que imparteixen conjuntament les universitats Rovira i Virgili, amb les de Granada i Màlaga, van visitar SIRUSA. La visita s’emmarcava en l’assignatura que imparteix Josep Poblet sobre relacions entre els municipis i les altres administracions, municipi-món privat i governança territorial; en total sis sessions de cinc hores de durada.

En aquest context, la Mancomunitat constitueix una mostra real i viva d’una modalitat molt específica de servei. Els alumnes, provinents d’estudis ben diversos com geografia, turisme, art o arquitectura, i procedents d’Uruguai, Equador, Rússia, Andorra i Granada, van mostrar el seu interès per conèixer de primera mà, i com a sessió acadèmica pràctica, el funcionament de la Mancomunitat i com duu a terme el seu objectiu, que és la gestió dels residus dels municipis mancomunats.

La sessió va durar hora i mitja i va comptar amb la visita a la sala de control, des d’on es va explicar el procés de funcionament de la planta. Els alumnes van agrair les explicacions d’Armengol Grau dels detalls, els reptes i els objectius que té plantejats la Mancomunitat, actualment en procés de transformació