SIRUSA
Servei d'Incineració dels Residus Urbans S.A.
Dijous, 13 de octubre del 2016
Llibre de SIRUSA pels 25 anys de funcionament
9cb2309a0fb052e3112d1d8e46e8dcd46a5d1aee
Més d'un centenar de persones van assistir a la presentació del llibre “Sirusa, 25 anys”, que va tenir lloc al vestíbul del teatre Tarragona. En acabar, els assistents van recollir un exemplar de l'obra, que compta amb una profusa documentació gràfica complementant el contingut i una traducció al castellà de tot el text.

Els dos autors, els periodistes Tomás Carot i Oscar Ramírez, van explicar respectivament els seus àmbits de treball: la història i evolució, i els punts de vista dels alcaldes.

El director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep M. Tost, en el seu parlament va posar de manifest que Catalunya és actualment un dels referents en gestió i tractament dels residus del Sud d'Europa i del Mediterrani, “i el el nostre objectiu no és altre que seguir prosperant en la línia dels millors referents europeus”, va dir.

En aquests 25 anys, SIRUSA i l'ARC -encara recordant que la Junta de Residus va néixer a 1993- hem avançat i hem estat capaços, cadascun en el seu àmbit d'acció, d'incorporar grans objectius de minimització, de valorització i de disposició controlada de rebuig”, ha afegit.

Per la seva banda, el president de la Diputació, Josep Poblet, va posar en relleu el paper de suport que sempre ha tingut la corporació provincial en el desenvolupament i consolidació del projecte, indicant que només ha de mirar-se on érem i on som: els avantatges són evidents.

També va remarcar el model de referència mundial en què s'ha convertit SIRUSA. Dotada amb tecnologia moderna i les certificacions que avalen el compliment de la normativa pel que fa a gestió mediambiental i polítiques de prevenció, aquesta instal·lació ha acabat convertint-se en un referent mundial en el tractament de les deixalles en l'àmbit urbà -a Mèxic, Argentina o a la Xina l'han pres com model- i també pel que fa a la seva posterior reaprofitament.

Finalment, l'alcalde de Tarragona i president de SIRUSA, va incidir en el caràcter divulgatiu del llibre, que busca contribuir a la didàctica i el coneixement de com funciona una infraestructura essencial per al territori.

L'èmfasi, en clau de reconeixement, el posà a l'equip humà: l'engranatge perfecte del procés en el qual cada persona, amb el seu perfil professional, juga el paper imprescindible per obtenir el resultat global d'eficiència i eficàcia.

Per tancar l'acte, i recollint a manera de síntesi el passat i futur de l'empresa i la planta, va dir: ens sentim orgullosos de com, amb constància, tenacitat i transparència, avancem cap al residu zero.