SIRUSA
Servei d'Incineració dels Residus Urbans S.A.
Dimarts, 21 de maig del 2019
SIRUSA participa a la Bioblitz 2019
899b63e2d98af2952a692db989e62270bfc88f90

SIRUSA PARTICIPA S LA BIOBLITZ DE SALOU

A l’igual com ho va fer l’any passat, l’empresa SIRUSA col·labora amb l’Ajuntament de Salou, Limonium Territorio inteligente, Plàncton Diving i la fundació World Nature, a l’edició 2019 de Bioblitz que se celebra el proper 8 de juny a la Platja Llarga de Salou. Es tracta d’una activitat familiar de ciència ciutadana que té com a objectiu inventariar la biodiversitat d’aquest entorn natural. S’estudiaran les aus terrestres i marines, els amfibis, els rèptils, les papallones, els ratpenats, plantes superiors, líquens, algues, invertebrats marins, peixos i fòssils. Durant la jornada també s’eliminaran les plantes invasores que afecten l’ecosistema natural de la zona.

En aquesta edició s’aprendrà sobre la conservació dels lloros dels Andes de Colòmbia.  Biobliz 2019 compta amb especialistes de renom, com ara Aurora Requena, co-directora de Plàncton i llicenciada en Biologia per la Universidad Autónoma de Madrid i Màster en Ciències del Mar; Fernando Condal, llicenciat en Biologia i Màster en Ciències del Mar, que ha desenvolupat protocols per estudiar l’evolució dels parcs d’esculls artificials; María José Chesa, enginyera agrònoma especialista en líquens; Jaume Soler, ambientòleg i naturalista; Eric Domínguez, especialista de la Bioblitz de Barcelona; Cristian Luque, tècnic en recursos forestals i conservació del medi ambient; Eugeni Capella, biòleg, llicenciat en medi ambient; Roger Pascual, reputat botànic de les nostres comarques, especialista sobre la serra del Montsant; Guillem Giner, naturalista; Josep Biosca, encarregat de gestió de col·leccions paleontològiques del Museu de Geologia “Valentí Masachs”; March Domenech, biòleg per la Universitat de Barcelona, i Antoni Carulla, naturalista i ornitòleg especialitzat en fauna d’alta muntanya.

Les persones participants s’ha d’inscriure prèviament a través d’un formulari disponible a la pàgina web de bioblitz (https://bioblitz.cat/salou/inscripcions-bioblitz-salou/). A més, hauran de portar protector solar i, aquells que s’apuntin als itineraris de snorkel, hauran de dur ulleres, tubs i aletes, i tenir en compte que la temperatura de l’aigua del mar en aquella data no serà encara massa elevada.

Activitats i itineraris

La jornada d’aquesta edició es dividirà en dues parts, matí i tarda, i comptarà amb una gran diversitat d’activitats a elegir pels participants. Els itineraris del matí seran els següents: de 9: 30h a 10: 30h es dedicarà una sessió als ocells terrestres; de 10: 30h a 11: 30h al medi submergit (peixos i invertebrats) a través de la pràctica del snorkel; a la mateixa hora també se es podrà aprofundir en las algues marines; de 11h a 12h es podrà escollir entre fòssils i geologia o invertebrats terrestres; d’11: 30h a 12: 30h es dedicarà l’hora a aprofundir sobre rèptils i amfibis i es farà una segona sessió de snorkel; de 13h a 14h es realitzarà una sessió sobre les papallones i, finalment, a las 14: 30h es donarà pas a la presentació del Projecte Conservació de Lloros dels Andes Centrals-Colòmbia.

Els itineraris de la tarda comptaran amb les següents activitats: de 16: 30h a 17: 30h es podrà optar per la pràctica de snorkel o per una classe sobre els fòssils i geologia; de 17h a 18h es podran conèixer els mamífers terrestres; de 17: 30h a 18: 30h els invertebrats terrestres; de 18h a 19h es podrà escollir entre aprofundir sobre els líquens o les aus marines; de 19h a 20h es dedicarà una hora a las plantes i vegetació de la zona; de 21: 30h a 22: 30h es podrà escollir entre més rapinyaires nocturnes i els ratpenats, i finalment de 23h a 24h es dedicarà la darrera sessió a les papallones nocturnes.