SIRUSA
Servei d'Incineració dels Residus Urbans S.A.
Divendres, 14 de setembre del 2018
Més de 200 inscrits al Congrés que CEWEP celebrarà a Bilbao
f3607c328fa0e95a99dedf07dd5c8ecff87b5f99

AEVERSU, a 14 de setembre de 2018.- "De residus a energia: fent possible l'economia circular". Així resa el títol del congrés que CEWEP, (Confederació Europea d'Empreses de Valorització Energètica), presidida per Paul De Bruycker, que es durà a terme a Bilbao els propers dies 20 i 21 de setembre, en la seva novena edició, i a la qual s'han inscrit ja més de 200 persones.

L'objectiu és que aquesta cita serveixi per posar de relleu la important contribució de la valorització energètica en el trànsit que Europa ha de fer des del ja obsolet i caduc model d'economia lineal, caracteritzat per la mala praxi d'un sol ús, a una circular en la que es busca el màxim aprofitament dels productes, la reducció de residus i la conversió d'aquests en recursos adquireix especial protagonisme. De fet, el Consell Europeu va publicar recentment noves normes relatives a la recuperació de residus, establint objectius per tipus de material i limitant l'ús de l'abocador al 10% per a l'any 2035, conscient que una part dels països encara aboca el 50% de les seves deixalles, com és el cas d'Espanya, una pràctica que només podrà ser invertida amb la promoció de la valorització energètica, que s'ha de situar després de la prevenció, la reducció, la reutilització i el reciclatge, però abans l'abocament, donat el negatiu impacte d'aquest últim sobre el medi ambient i la salut.

 

Diversitat temàtica i ponents d'alt nivell

Un ambiciós programa donarà forma a aquest esdeveniment, que se celebrarà al Centre de conferències del Palau Euskalduna, en què ja s'han inscrit més de 200 persones (des de càrrecs polítics fins perfils tècnics vinculats al sector ambiental), atretes pels continguts a abordar i en els quals es desgranarà la valorització energètica des de diverses perspectives: normativa, innovació tecnològica, reducció d'emissions, recuperació de materials i percepció pública.

Destacats ponents participaran en l'esdeveniment per donar a conèixer les últimes novetats, aprofundir en el coneixement i convidar a la reflexió. És el cas, entre d'altres, de Willian Neales, conseller d'Economia Circular i Creixement de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea; Alessio Boldrin, investigador de la Universitat Tècnica de Dinamarca, Jan-Peter Born, Gerent Comercial de HVC Alkmaar (Països Baixos), i Peter Quicker, Director de la Unitat de Tecnologia de Combustibles de RWTH Aachen University, entre d'altres.

El congrés inclou igualment una visita tècnica a la planta de valorització energètica de Zabalgarbi (Bilbao), tot un referent, i culminarà amb la cerimònia de lliurament de premis CEWEP i l'apartat de conclusions a càrrec Ella Stengler, la seva directora general.

Així mateix, cal destacar que CEWEP compensa les emissions de GEH (gasos d'efecte hivernacle) generades per aquest esdeveniment a través de 145 CER GRE, des del projecte de la planta de biomassa de Horcones a Xile.